Китай ще достави още 1 милиард дози ваксини срещу COVID-19 в

...
Китай ще достави още 1 милиард дози ваксини срещу COVID-19 в
Коментари Харесай

Китай доставя още 1 милиард дози ваксини срещу COVID-19 в Африка

Китай ще достави още 1 милиард дози ваксини против COVID-19 в Африка и ще насърчи китайските компании да влагат не по-малко от 10 милиарда $ в континента през идващите три години.

Това съобщи президентът Си Дзинпин в понеделник, представен от " Ройтерс ".

Страната вече е доставила близо 200 милиона дози в Африка, където равнищата на имунизиране изостават на фона на възходящата угриженост по отношение на разпространението на новия вид на ковид Омикрон, който за първи път беше разпознат в Южна Африка.

Държазвният глава посочи, че 600 милиона дози ще бъдат дарения, а останалите 400 милиона дози ще бъдат обезпечени посредством други средства, като взаимно произвеждане от китайски компании и съответните африкански страни. Китай също по този начин ще построи 10 здравни плана в Африка и ще изпрати 1500 здравни специалисти, даде обещание още той.

В тирада посредством видеовръзка при откриването на Форума за съдействие сред Китай и Африка, Си сподели, че ще бъде основан китайско-африкански трансграничен център, с цел да даде на африканските финансови институции кредитна линия от 10 милиарда $, само че без да дава повече елементи.

Китай ще даде 10 милиарда $ комерсиално финансиране за поддръжка на африканския експорт, основаване на зона за комерсиално и икономическо съдействие и създаване на китайско-африкански промишлен парк, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР